Olen tavattoman innoissani tästä tutkimuksesta, jossa pääsen tarkastelemaan asiaa, jolla on suuri merkitys myös omassa elämässäni. Luonnossa juokseminen antaa minulle valtavasti voimavaroja päivittäisen elämän pyörteissä. Minulla on omat suosikkireittini ja paikat, joihin lenkeilläni suuntaan. Toisinaan saatan valita mäkisen maaston siksi, että haluan tehdä kovan harjoituksen. Tällöin juoksuympäristö palvelee fyysisen kuntoni kehittymistä. Sama reitti voi toisena päivänä olla lenkin kohteena siksi, että tietyn mäen päällä on se mahtava maisema, joka rauhoittaa ja auttaa selvittämään ajatuksiani. Juoksuympäristön merkitys itselleni ja vaikutus terveydelleni ja hyvinvoinnilleni on hyvin erilainen, vaikka reitti näillä lenkeillä on sama.

Kaikilla meillä on omat syymme ja tapamme juosta luonnonympäristöissä ja valita tiettyjä reittejä ja paikkoja juoksemiseen. Yhteisiä piirteitä juoksuympäristöjen merkityksille on kuitenkin todennäköisesti löydettävissä. Affective landscapes of running –tutkimuksessa selvitetään, millaisia nämä yhteiset piirteet ovat. Piirteiden tunnistaminen tuo tietoa siitä, miten liikunta erilaisissa luontoympäristöissä edesauttaa terveyttä ja hyvinvointia.

Tutkimussivuston blogissa tulen käsittelemään näitä teemoja eri näkökulmista. Avaan tutkimuksen eri vaiheita, esittelen havaintoja aineistosta ja saatuja tutkimustuloksia. Käsittelen myös aiheeseen ja tutkimuksen näkökulmaan liittyvää tutkimus- ja kaunokirjallisuutta.

Tutkimus käynnistyy toden teolla syyskuussa 2016. Syksystä lähtien myös blogikirjoituksia on odotettavissa säännönmukaisemmin.

 

Oletko kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen?

Jätä yhteystietosi, niin voimme ottaa yhteyttä ja tiedustella tarkemmin halukkuuttasi osallistua tutkimukseen.